Tack tjejer för att ni inspirerar!

Om nu skolan inte är redo att ta sig an uppgiften att hjälpa unga människor att ta makten över sina liv så finns det andra som är det. Jag har under den senaste tiden stött på flera unga tjejer som helt enkelt bara har tröttnat på att vuxenvärlden inte verkar intressera sig för det allra viktigaste; hur vi mår och hur vi utifrån vårt allra bästa jag kan bidra till världen på vårt unika sätt. De har helt enkelt tagit saken i egna händer. Henrietta Lysén startade ett UF-företag på gymnasiet tillsammans med sin vän för att stärka tonåringars självförtroende och självkänsla. Under namnet Changelife turnerade de på skolor runt om i Sverige och fick fantastiskt respons. Igår såg jag av en slump en länk på Facebook till konferensen Grow and Glow som arragangeras av 16-åriga Therese Strömberg.  Temat är att stärka unga tjejers självkänsla och den äger rum i Stockholm nu i helgen för dig som vill inspireras.

Mia Lehndal NWT

Foto: Åsa Eneljung NWT

I april hade jag själv förmånen att inspirera ett gäng unga tjejer på gymnasiet och högstadiet i Sunne (se artikel i Nya Wermlands Tidningen). De var ett hundratal och så snälla och tysta att jag nästan undrade om de hängde med. Men efteråt vågade sig den ena efter den andra fram för att säga något. Mest tack eller att de tyckte det var bra. Jag blev alldeles rörd när de samlade ihop sina tior och tjugor för att köpa min bok till rabatterat pris. Arrangemanget ordnades av Ina Forsberg genom 1.6 miljonerklubbens ungdomssklubb (2.6 miljonerklubben).

En sak är solklar. Det finns en hunger där ute, efter schyssta värderingar och en annan syn på människan. Där själen får plats och där vi kan få vara oss själva fullt ut utan att behöva passa in i någon veckotidningsmall. Jag blir så otroligt glad när den hungern får sitt uttryck i att unga tjejer (och killar också för den delen) tar egna initiativ. Hoppas att det går lätt för dem att hitta sponsorer till sådana här satsningar. Och att de som står för pengarna börjar förstå att fotbollsplaner och hockeyrinkar inte är det enda som stimulerar ungdomars utveckling.

Tack tjejer för att ni inspirerar!

Det här inlägget postades i Mias inlägg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Tack tjejer för att ni inspirerar!

  1. Tack Mia för att Du inspirerar!

    Kram
    Linda

    (Den nakna coachen)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *