Om bloggen

Mitt första blogginlägg beskriver bloggens uppkomst…

Ett kreativt anfall
Det var längesen jag steg upp mitt i natten för att jag bara måste skriva. Klockan är 23.55. Det måste bero på att april snart är slut. För ett par månader sedan råkade jag spontant sätta ett mål som jag dessutom uttalade högt inför över fyrtio personer. Jag ska starta min blogg i april. När jag sätter tydliga mål verkar det som om jag inte får vara med och bestämma längre. Något större och starkare än jag ser till att saker händer, även om jag hellre skulle ligga kvar i sängen och mysa just nu. Och vänta med bloggen tills jag blir pensionär. Den kraften kommer den här bloggen bland annat att handla om. I en del böcker kallas den för flow andra säger att det har med gud att göra. Jag säger att man behöver lära sig hur man aktiverar den, dirigerar den och hur man trycker på paus (så att man slipper stiga upp mitt i natten alltför ofta).

Jag har haft massor av ursäkter för att inte starta en blogg, här är några:

 • Jag ska göra det sen när jag inte har så mycket annat på gång.
 • Alla har ju en blogg, världen behöver inte en till.
 • Man måste skriva varje dag och det kommer jag bara känna mig pressad av.
 • Jag kan inte välja ämne, jag vill ju skriva om så många saker.
 • Ingen kommer att läsa den.
 • Alla kommer att läsa den och jag kommer få mer uppmärksamhet än jag vill ha, orkar med eller förtjänar.
 • Allt jag skriver måste vara bra och det kommer jag också känna mig pressad av.

Kanske har du också tänkt starta en blogg och känner igen ursäkterna? Men visst är det så att man får göra sina egna bloggregler. Frihet är ju själva fundamentet för bloggandet. Här är mina:

 • Jag skriver bara om och när jag har lust (så om du vill följa min blogg är det bäst att prenumerera för det kommer att bli oregelbundet).
 • Jag skriver hur långt eller kort jag vill, ibland blir det en hel krönika och ibland bara några rader.
 • Jag skriver om ämnen som jag brinner för, även om det spretar åt olika håll och ändrar sig med tiden.
 • Jag får börja meningar med Och och strunta i kommatecken och bryta mot alla grammatiska regler jag känner för… så länge lusten att skriva finns.
 • Inga garantier för att det alltid blir så himla brilliant och superbra, det blir vad det blir helt enkelt.

Det här kommer min blogg att handla om: personlig utveckling, ledarskap, miljöfrågor, politik, kärlek, relationer och sex. Ja jag vet en salig blandning. Livet är inget jäkla pussel utan en helt underbar helhet!

4 svar på Om bloggen

 1. Lisa Ryhnell skriver:

  Grattis Mia till dig och din blogg!
  Kram

 2. Stefan Wallner skriver:

  Vilken ovanligt trevlig blogg. Ska följa den med stort intresse. Jag tycker det är synd att det inte går att kommentera dina inlägg, men jag kan förstå om du inte vill ha det så. Men en del inlägg är så intressanta att föra dialog kring. Kolla gärna in min blogg om du har tide och lust. Ha en riktigt bra dag och ett bra liv.//Stefan
  http://agentstefan.blogspot.se/

 3. Mia Lehndal skriver:

  Tack Stefan! Det går att kommentera varje enskilt inlägg eller hur? Jag får ett mejl så att jag kan kolla kommentaren och godkänna den bara….

 4. Linda skriver:

  Tack för din fina blogg! Jag ska föda mitt första barn i sommar, och skulle vara så otroligt nyfiken på att läsa om din förlossning och tankar kring det. Det skulle vara ett önskat ämne på blogginlägg! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *