Omfamna kropp & sinne – minikurs i somatisk meditation

Vill du ge dig hän och leva fullt ut innan du dör? Längtar du efter att låta intuitionen och livets djupare intelligens guda dig? Kämpar du med att vara närvarande i nuet, men fastnar i tankar som tar dig någon annan stans? Har du fått lära dig att du måste sluta tänka för att vara närvarande?

För att vi på riktigt ska kunna omfamna och acceptera hela vår varelse behöver vi bejaka vår kropp, vårt sinne och vårt känsloliv. Allt som vi motar bort växer sig bara starkare. Många som tränar på närvaro har fått för sig att vårt sinne är vår fiende. Men det är först när vi låter vårt sinne uttrycka sig fritt som det kan bli vår vän. Precis samma gäller för våra känslor. Vi behöver tillåta dem utan att nödvändigtvis agera ut dem, utan snarare känna dem djupt för att förstå oss själva på ett djupare plan. Det är först när vi tillåter oss att vara dem vi är som vi kan se igenom och känna bortom våra tankar och känslor. In i djupet av vår varelse. Dit vi alla längtar. Hem.

Utan avslappning och omfamning blir vår meditation eller närvaroträning en ständig inre kamp. Mot tankarna, mot känslorna och mot kroppen. Det odlar inte självkärlek och acceptans, utan snarare tvärtom.

Här kommer en minikurs i somatisk meditation som bejakar kropp, sinne och känsloliv. Jag håller på och färdigställer en ljudinspelning också, återkommer när den är klar.

  • Sätt dig eller lägg dig så bekvämt som möjligt
  • Bjud in hela din kropp slappna av så mycket som möjligt.
  • Bjud in ditt andetag att slappna av så mycket som möjligt.
  • Tillåt ditt sinne att utrycka sig fritt, samtidigt som du bjuder in sinnet att slappna av in i att känna fysiska sensationer och förnimmelser i din kropp. Känn så djupt och tydligt och kontinuerligt som möjligt vad som faktiskt pågår i din kropp här och nu.
  • Undersök möjligheten att istället för att bedöma, värdera, analysera vad som pågår känna den fysiska verkligheten så mycket som möjligt. 

Välkommen på Body Love Yoga som är somatisk meditation i rörelse. Ljuvligt för kropp, själ och sinne ❤️

www.bodyloveyoga.se

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *