Har du tid att leka?

Idag skriver Anna Laestadius Larsson i Svenska Dagbladet om hur viktigt det är att barn få leka fritt. I en tid där många barn är uppbokade med organiserade aktiviteter börjar vi nu uppmärksamma hur viktigt det är att kroppen och sinnet får tid att bara vara. Vara kreativ och levande. I artikeln berättas till och med om en undersökning som visar att barn som hela tiden tvingas ”lära sig något” har större benägenhet att utveckla destruktivt beteende än de som får leka fritt.

Varmt tack Anna, för att du uppmärksammar detta. Oavsett undersökningens relevans är det kanske också dags att vi börjar fundera på hur vuxna människor mår av att leva uppstyrda och uppbokade liv där det inte finns något utrymme för egen kreativitet. Kreativitet och livslust är nära sammankopplade. Jag tror att det är en av de största bovarna i dramat i vårt enorma samhällsproblem med utbrändhet och depression.

”Depression is the opposite of expression”
Okänd, hör gärna av dig om du vet källan

Det här inlägget postades i Mias inlägg och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Har du tid att leka?

  1. Mia Lehndal skriver:

    Rättelse, artikeln var från 2009 men var aktuell i sociala medier den dag jag skrev blogginlägget.

  2. Jonas skriver:

    Tack för påminnelsen Mia! Källan till det ypperliga citatet är Dr Wayne Dyer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *