Ordet arbete kommer att försvinna – tjoho!

Jag inser att jag är en av de människor som har lyxen av att ha ett arbete som verkligen inte upplevs som ett arbete utan som är en av de bästa sakerna jag älskar att göra i mitt liv.

Eckhart Tolle (som skulle kallas för en av vår tids största tänkare om det inte var så att han förespråkar att vi ska tänka mindre och vara mer) menar att ordet arbete inte kommer att finnas när människan har tagit nästa utvecklingssteg. Att vi, när vi kommer i kontakt med oss själva och vårt djupaste syfte i livet, naturligt finner vår livsuppgift. Och eftersom den kommer från vårt varande, där som lusten bubblar inifrån, känns den som en dans att utföra.

Precis så känns det för mig. Att leda människor i utveckling är en del av livet som känns lika lustfyllt och njutbart som det jag gör när jag är ”ledig”. Jag önskar verkligen att fler människor fick ha det så. Och jag ser en framtid där det är så. Där alla människor faktiskt njuter av det de gör i sin vardag.

När jag säger det är det många som undrar ”jamen vem ska städa och vem ska stå vid löpande band”. Då får vi föreställa oss ett annat sorts samhälle där det kanske är så att man städar efter sig själv eller att de som har förmågan att göra städningen till en njutning ägnar sig åt det. Produkter och tjänster som ingen är intresserad av att tillverka eller tillhandahålla kommer att försvinna. Om ingen vill stå i tobaksfabriken så har vi inga cigaretter, helt enkelt. Om ingen vill vara militär så har vi inga krig. Kanske mat och annat vi behöver produceras lokalt och ekologiskt av människor som faktiskt njuter av det de gör.

Om vi ska tänka oss en framtid som vi ännu inte upplevt, så måste vi använda fantasin. Och fantasin är större än verkligheten. Det är den som skapar livet. Om vi bara tänker det vi redan kan och vet så kommer vi inte skapa något nytt. Så hur ser din livsuppgift ut, om du tillåter dig att tänka stort och fritt?

Allt det här är en del av grundfilosofin i vår coach- och ledarskapsutbildning som kommer börja nästa gång den 17 mars. En nyhet är att utbildningen nu är godkänd för internationell certifiering (ACSTH) av International Coach Federation.

Vill du träna på att verkligen vara med dig själv och uppleva den njutning som uppstår och de svar som kommer till dig när du får kontakt med dig själv på djupet så häng med på Body Love Retreat den 7 – 9 december i Värmland eller 5 – 7 april i Visby. Det blir yoga, meditation och andra övningar för din självkänsla.

Det här inlägget postades i Mias inlägg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *