Störst av allt är kärleken

Foto: Jeanette Fredenberg

Njuter du av din kropp som allra mest i sommarvärmen? Eller hör du till dem som föredrar när det är lite kyligare? Själv har jag alltid älskat tropiskt klimat och det känns som min kropp smälter och blir alldeles mjuk inuti när temperaturen stiger över 25 grader. Jag tinar upp och känner mig mer sensuell och levande än någonsin när solens strålar smeker min lekamen. Jag önskar verkligen fler människor möjligheten att njuta av sin kropp, oavsett väder och oavsett storlek och form. Under alla år som jag har jobbat med att hjälpa människor att stärka sin självkänsla blir det mer och mer tydligt för mig – att den snabbaste och effektivaste vägen till bättre självkänsla går genom kroppen. Inga mentala strategier har samma kraftfulla effekt som känslan av att bli förälskad i sig själv, i sin egen varelse, precis så som den är i ögonblicket. Utan att döma och bedöma.

Jag beskrev den där känslan för någon häromdagen. Det är som att uppleva sig själv utan det filter som hjärnans tankar utgör. Precis som när man drunknar i någons ögon eller kropp när man är förälskad och tid och rum upphör. Att uppleva sig själv precis så som man är, i fullständig acceptans och kärlek är vägen till äkta självkänsla och självförtroende. Inget kan rubba min värld. Jag duger och är ett mirakel i sin fulländade form. Just nu.

Inget (förutom sex som delar förstaplatsen) har fått mig att respektera, älska och fascineras så av min kropp som yogan. När den utförs på kroppens villkor, i kärlek och medvetenhet, är det inget mindre än en mirakulös källa till välbefinnande.

Här är två retreatmöjligheter på Borntorpet, en underbar plats vid en sjö i Skinnskatteberg i sommar. Om du vill uppleva dig själv och livet lite mer och lite närmare…

Jag kommer att vara med på båda!

Body Love Retreat 5 – 7 augusti (på Facebook)

Organic Yoga Retreat 17 – 21 augusti (på Facebook)

Det här inlägget postades i Mias inlägg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *