Att vara den som tar emot…

Jag & Emma 3 år

Min treåriga dotter bjöd mig på fika i solen igår. I sin lilla porslinsservis hällde hon upp kopp efter kopp med vatten från bäcken som jag fick låtsasdricka och njuta av. Länge kan hon leka den leken, bara det finns någon som tar emot. När jag satt där kände jag med hela kroppen… hur otroligt viktigt det är att det finns någon som tar emot det som vill ges.

Under ganska lång tid har jag varit den som tar emot hjälp mer än den som ger. Det är nytt för mig och började när jag var gravid med min första dotter och har sedan bara fortsatt och blivit ännu tydligare nu när vi har två små. Resurserna räcker helt enkelt inte till och jag behöver be om hjälp lite här och där hela tiden. Ibland av främlingar och för det mesta av nära och kära.

Jag har definitivt slagit personligt rekord i att ta emot de senaste åren (om man inte räknar min egen bebis och småbarnstid) och det är ganska utmanande för mig att befinna mig på den sidan. Eftersom jag är van att vara den som har extra energi över för att ge till andra. Det jag har att ge nu ger jag till barnen och sen är det liksom slut. I nuläget. Det kommer att ändras. Och jag inser att det är nu det gäller att fokusera på glädjen i att få ge dom allt och ta emot från andra (och förstås ta emot all den kärlek som barnen ger). Att svälja stoltheten, känna tacksamheten och se värdet av att vara den som tar emot och behöver hjälp. Så att alla de som har lite extra att ge har en mottagare. Så att energin får flöda och inte fastnar i egots nät av tankar på att det borde vara på något annat sätt än just så som det är. Att låta livet få flöda genom mig utan att försöka kontrollera och göra motstånd.

Det är den här tidens utmaning för mig… och jag tänker att om jag kan bli helt tillfreds med det så kommer jag att ha integrerat något mycket värdefullt i min livserfarenhet. Som jag sen kan ge vidare till mina barn och andra jag möter på vägen…

Vill du hjälpa mig att sprida information om mina kurser så är jag mycket tacksam! Det är en av de saker jag behöver hjälp med just nu 🙂

Body Love Retreat
31 juli – 2 augusti

Modigt Ledarskap
Coach- och ledarskapsutbildning
Nästa start 13 september
(Boka-tidigt-rabatt 3000 kr innan 1 juni)
www.modigtledarskap.se

Det här inlägget postades i Mias inlägg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *