G-punkten är inget mysterium

… och inte en punkt, utan ett område inne i slidan som vid beröring och stimulans ger njutningsfulla sensationer som kan leda till orgasm. Med eller utan sprut (fontänorgasm och kvinnlig ejakulation som också bevisligen finns eftersom så många kvinnor upplever det – mer om det i nästa inlägg).

Klitoris och G-punkt är inte skilda åt utan olika delar av kvinnans enorma njutningsorgan som förgrenar sig i hela underlivet (och hela kroppen).  Man kan säga att G-punkten är undersidan av klitoris och detta mytomspunna  område finns för de flesta kvinnor på främre slidväggens insida, olika långt in och känns hos en del kvinnor som ett veckat och kanske lite spänt område. Om det är spänt och gör lite ont vid beröring kan det bero på att området inte är ”vaket”, det vill säga det har inte stimulerats och därmed blivit lite spänt. Mjuk massage, med fingrar eller dildo eller omsorgsfull beröring av en penis väcker området till liv och gör att du kan njuta mer av sex.

I Kunskapskanalens program  ”Jakten på G-punkten” (12/10) fördes den klassiska debatten om G-punkten. Är den ett mysterium eller bara oupptäckt kvinnlig anatomi? Det är inte politiskt korrekt att hävda att G-punkten finns för då kan kvinnor som inte har kontakt med den känna sig felgjorda. Det är klart det kan finnas kvinnor som inte har eller känner sin G-punkt och kan njuta på en massa andra sätt. Ska det vara ett argument för att fortsätta hålla den kvinnliga sexualiteten där många verkar tycka att den hör hemma, i garderoben, outforskad, förtryckt och mystisk? Man hänvisar i programmet till Sigmund Freud som hävdade att en omogen kvinna bara kan få klitorisorgasmer och att en mogen kvinna ska kunna få vaginala orgasmer genom penetration. Feministiska argument sågar honom hårt för detta påstående eftersom det då skulle krävas en man för att vara en mogen kvinna. Det är inte ens relevant eftersom händer eller sexuella hjälpmedel också kan ge djupa vaginala orgasmer. Dessutom kan klitorisstimulering också ge vaginala orgasmer eftersom hela systemet hänger ihop. Hos en del kvinnor kan det räcka med erotiska tankar eller lätt beröring någon helt annan stans på kroppen (till exempel bröstvårtorna) för att starka sammandragningar i slidan ska utlösa en orgasm.

Min sexuella utveckling (om många av mina väninnors och kunders) har följt Freuds utskällda modell. Man börjar med lätt och ytlig beröring och kommer med åren längre och djupare in i sin sexuella upplevelse, väcker vaginan inifrån och kan med tiden uppleva alla möjliga sorters olika orgasmer.  Ensam eller tillsammans med någon annan. Så småningom upplever många att orgasmerna inte går att skilja åt utan känns i alla könsdelar och i hela kroppen. Den största feministiska frigörelsen måste väl ändå vara den sexuella, i bemärkelsen att vi lär känna oss själva och våra kroppar så väl att vi har tillgång till hela repertoaren av njutning. Och det är ju bara fantastiskt om vår sexualitet mognar med åren och att en äldre kvinna kanske har mycket mer spännande att uppleva och bjuda på i sängen.  Allt beror på hur man väljer att vinkla det hela. Sexuell mognad är något som är demokratiskt tillgängligt för alla. Men som allt annat i livet så beror vår mognad på hur mycket energi och intresse vi lägger ner för att utforska och fördjupa oss i ett speciellt område. Väljer du din sexualitet så lovar jag utdelning!

Relaterat inlägg: Det finns inga fejkade orgasmer

Det här inlägget postades i Mias inlägg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på G-punkten är inget mysterium

  1. Pingback: Fontänorgasmer är inte heller något mysterium |

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *