Det finns inga fejkade orgasmer

Surfar runt lite på orgasmer för att se hur samtalen går i bloggar, trådar och inlägg på nätet. Har vi kommit någon vart när det gäller kvinnans orgasmer. Eller tror vi fortfarande att det är något som ska uppnås snabbt och effektivt genom intensiv klitorisstimulering? Som om den duktiga flickan bara förflyttar sig från kontoret till sängkammaren och ska prestera på ytterligare ett område. Och det var faktiskt värre än jag trodde. Flera nätdiskussioner visar att många fortfarande tror att vaginala orgasmer är en myt, att kvinnan inte har någon känsel inuti slidan och att de som säger att de får vaginala orgasmer ”hittar på”.

Oj oj, här behövs folkupplysning. En avslappnad kvinna kan få hur många vaginala orgasmer som helst, men om vi spänner oss och kämpar så stängs den möjligheten ner. Men det är sant att om våra vaginor är spända efter mycket kämpande, knipande och oförsiktiga samlag kan det påverka känsligheten negativt. Myten om att vi inte har någon känsel inuti blir en självuppfyllande profetia.

kyssNyckeln till djupa vaginala energiorgasmer går genom avslappning och andning. Andas ner i bäckenet, slappna av, njut och ta emot kärlek och närvaro från din partner (om han/hon inte bjuder på det behövs träning och det är livsviktigt för ett bra sexliv och liv). Uttryck allt du känner och visa din njutning genom ljud. Jag har förstått att många låter bli att ”låta” i sängen och det är verkligen ett hinder för att uppnå de himmelska orgasmerna. Om definitionen på en orgasm är en sammandragning i slidan så innebär det att om jag låter som om jag får orgasm och det inte sker en sammandragning i slidan har jag fejkat? Så dumt. Glöm det, det kan till och med vara själva ljudet som drar igång ditt klimax. Och annars är det bara härligt att bjuda din partner på din njutning. Det finns inga fejkade orgasmer!

Allt som handlar om sex går på djupet i oss människor och jag vill inte bidra till tio-snabba-sextips-kulturen. Däremot kommer jag fortsätta att utforska ämnet här på bloggen framöver och hoppas uppmuntra dig att söka vidare på egen hand.

Här kan du går kurs om du vill lära dig mer om den himmelska sexualitetens höjder. Eller varför inte utforska den shamanska visdomens syn på en sund sexualitet: Quodoushka

För dig som vill träna på att slappna av djupt in i dig själv finns också min Body Love Yoga, en yogaform som är designad specifikt för ökad njutning och kärlek i livet. Nästa tillfälle i Nacka nu på måndag.

Det finns också en massa böcker för dig som vill fördjupa dig i ämnet. Här är några jag rekommenderar:
Tantric Orgasm for Women
Sex en motorväg till Gud
Vägen till orgasm

Det här inlägget postades i Mias inlägg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Det finns inga fejkade orgasmer

 1. Amrit skriver:

  Härligt med kvinnor som skriver sådant du skriver. 🙂

  Kan även rekommendera kurser i olika former av tantra. Själv gillar jag främst The New Tantra, men det finns såklart andra former av tantra.

 2. lenahenrietta skriver:

  Sommar-läsningen säkrad 🙂
  Love to you from me
  lenahenrietta

 3. Tack Mia för ett bra inlägg!
  Vilka bra tips!
  Enkelt att förstå och lätt att ta till sig…kräver precis som du skriver en del övning 🙂

  Kram du vackra

  /Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *