Kan vi njuta oss fram i livet?

Föreställ dig att du sitter på en parkbänk i solen, strålarna smeker ditt ansikte och du kan verkligen känna hur huden absorberar den välgörande energin. Du har just avslutat ett mycket lyckat projekt och känner dig totalt nöjd med dig själv och allt omkring dig. Du njuter av ett tillstånd i total frid, lycka och harmoni, för en liten liten stund. Ett kort ögonblick känns allt perfekt. Sen börjar tankarna tjattra i huvudet. ”Oj, jag glömde det. Och det här måste jag göra sen. Och det här problemet hänger fortfarande över mig. Hur ska jag lösa det?”

Om vi var mer vältränade i förmågan att njuta av att bara vara skulle vi kunna stanna i det där sköna tillståndet länge, mycket länge. Vi skulle kunna använda den energin som uppstår i en harmonisk varelse till att skapa precis det som vi går och drömmer om och längtar efter. Men det är som att vi bara måste gå tillbaka till stressen och pressen efter en kort stund av välbehag. Av gammal vana. För att det är så vi alltid har gjort.

Tänk om det är en myt att vi behöver sträva och kämpa. Att missnöjet är den starkaste drivkraften till förändring. Tänk om vi skapar det magiska bäst genom att njuta och slappna av och röra oss framåt när det kommer en impuls att göra det. Mot det vi drömmer om och längtar efter. Tänk om tillfredsställelse är den bästa energin att vara i när vi tar våra steg framåt i livet.

Jag har ägnat mycket tid åt att utforska lagen om attraktionskraft och det jag upptäckt är att ju mer jag kan vara i mitt naturliga tillstånd av harmoni, kärlek och avslappning, desto lättare är det för mig att uppfylla mina önskningar och mål i livet. Även dom som är till synes långsökta eller ouppnåeliga, eller kanske framför allt dom. För att skapa magi krävs en magiker och det kan jag inte vara när kroppen drar ihop sig av krav, borden, måsten, stress, press och oro. Det kan jag bara vara när jag slappnar av och öppnar mig för min intuition, mina impulser och livets gåvor. Då kan jag hitta in i det där flödet där varandet och görandet går hand i hand, där görandet sker med lätthet och glädje och liksom av bara farten ger energi till alla som kommer i min närhet.

Det är där vi vill vara, eller hur? Låt oss slappna av och njuta av livet, förvissade om att det är den effektivaste vägen mot stjärnorna… eller vart vi nu är på väg.

 

Det här inlägget postades i Mias inlägg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *