Jag möter dig där…

Kolumnen i dagens Aftonbladet berättar om en man som troligen kommer att dömas till böter för att han tagit ansvar för sitt liv och därmed kan vara ett bidrag till samhället i stället för en belastning. Han fråntas också möjligheten till den enda medicinering som har hjälpt honom. Så nu får han leva med smärta och på våra skattepengar i stället för en lön. Vilket genidrag!

 

Det får mig att tänka på en av mina favoritdikter av Rumi

”Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing there is a field. I’ll meet you there.”

Jag längtar efter en mognare värld där vi inte behöver döma varandra utifrån rätt och fel. Jag längtar efter att mötas där. Hoppas vi ses!

Använde cannabis mot smärta – kan dömas till böter

Det här inlägget postades i Mias inlägg och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *